Bikesrepublic

Pulsar NS200 Telah Diperbaharui Oleh Bajaj – Modenas Tak Lama Lagi?

– Bajaj telah akhirnya memperkenalkan Pulsar NS200 yang dinantikan setelah berbulan-bulan menunggu.

– Meskipun belum sepenuhnya diperkenalkan, iklan TV baru telah menunjukkan lampu hadapan LED yang telah diperbaharui dengan DRL LED bersepadu, menandakan perubahan dari reka bentuk model sebelumnya.

– Pulsar NS200 2024 juga mempunyai konsol instrumen digital yang direka semula dan gear suis yang dikemas kini, menyerupai penambahbaikan terkini.

– NS200 yang sedang digunakan sebelum ini, diperkenalkan pada tahun 2012, telah mengekalkan konsol instrumen semi-digital dengan perubahan yang minima.

– Skrin instrumen digital LCD baru menawarkan penyambungan Bluetooth, memudahkan integrasi yang lancar dengan Aplikasi Bajaj Ride Connect, memberi pengguna akses kepada panggilan, mesej teks, kekuatan isyarat mudah alih, kesihatan bateri, dan navigasi.

– Gear suis yang dikemas kini memperkenalkan butang Mod yang khusus untuk menavigasi fungsi paparan instrumen LCD yang baru.

– Bajaj Pulsar NS200 menerima penyegaran visual dengan grafik yang lebih sporty, decal, dan pengenalan pilihan warna baru seperti Hitam Licin Ebony, Mutiara Putih Metalik, Merah Anggur Koktel – Putih, dan Kelabu Pewter – Biru.

– Meskipun mengekalkan kekuatan mekanikalnya, NS200 terus menampilkan fork USD dan ABS dua saluran standard.

– Sistem brek terdiri daripada cakera 300 mm dan 230 mm di bahagian hadapan dan belakang, masing-masing, bersama dengan penyerap hentakan mono Nitrox di bahagian belakang.

– Kedua-dua roda hadapan dan belakang dipasang dengan tayar 17 inci (100/80 hadapan dan 130/70 belakang).

– Penggerak NS200 adalah enjin 199.5 cc, sejuk cecair, spark tiga kali, 4-ventil, FI DTS-i, memberikan kuasa maksimum 24.5 PS dan tork puncak 18.74 Nm. Ia dipadankan dengan kotak gear 6-kelajuan.

– Dengan pembaharuan ini, Bajaj Pulsar NS200 2024 mungkin akan mengalami kenaikan harga yang sederhana.

– Bagi rakyat Malaysia, Bajaj Pulsar dikenali sebagai Modenas Pulsar kerana ia dipasang dan diedarkan oleh pengilang motosikal kebangsaan.

– Pulsar telah mencapai kejayaan kerana ia menawarkan nilai yang baik untuk wang, tetapi pembaharuan telah terhenti untuk sementara waktu dan kini Pulsar kelihatan dan terasa ketinggalan berbanding dengan pesaing. Jadi, sudah tiba masanya model Malaysia diperbaharui.

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan