Bikesrepublic

Berjaya Sompo Lancarkan Kempen The Good Riders MotoCheck

Daripada siaran akhbar Kempen The Good Riders MotoCheck Berjaya Sompo:

Dalam usaha bersepadu untuk mempromosikan kepentingan penyelenggaraan motosikal dan keselamatan jalan raya di kalangan penunggang Malaysia, Berjaya Sompo Insurance Berhad (“Berjaya Sompo”) telah melancarkan kempen The Good Riders: MotoCheck dengan kerjasama iMotorbike. Inisiatif ini direka untuk meningkatkan keselamatan penunggang motosikal di jalan raya dan menekankan kepentingan penyelengaraan motosikal.

Pada 2023, Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Malaysia merekodkan 6,344 kematian dalam kemalangan jalan raya, dengan kira-kira 63% melibatkan motosikal. Sebagai tindak balas kepada statistik yang membimbangkan ini, Berjaya Sompo telah memperkenalkan kempen The Good Riders: MotoCheck untuk menangani kadar kemalangan maut motosikal yang membimbangkan melalui pendidikan sambil menekankan peranan kritikal penyelenggaraan motosikal.

The Good Riders ialah satu inisiatif yang mengukuhkan komitmen Berjaya Sompo untuk memastikan keselamatan jalan raya untuk semua dengan menonjolkan kepentingan amalan menunggang selamat dalam kalangan penunggang motosikal di Malaysia. Ia juga merupakan sebahagian daripada The Good Policy, inisiatif Alam Sekitar, Sosial dan Tadbir Urus (ESG) Berjaya Sompo yang telah berkembang secara organik daripada komitmen asas ESG menjadi pemangkin dinamik untuk perubahan, berfungsi sebagai seruan untuk bertindak yang memberi inspirasi yang bergema secara mendalam dengan individu dan organisasi sama-sama, menyemarakkan semangat kolektif dan mendesak untuk memacu impak yang bermakna ke arah Malaysia yang lebih mampan, saksama dan lebih baik.

“Kami percaya melalui kempen The Good Riders: MotoCheck Berjaya Sompo, kami boleh mendidik penunggang tentang kepentingan penyelenggaraan motosikal secara berkala dan amalan menunggang yang selamat, akhirnya mengurangkan jumlah kemalangan jalan raya yang melibatkan motosikal,” kata Encik Tan Sek Kee, Ketua Pegawai Eksekutif of Berjaya Sompo.

Cik Sharmeen Looi, Ketua Pegawai Pemasaran iMotorbike menambah, “Perkongsian kami dengan Berjaya Sompo for The Good Riders: Kempen MotoCheck mencerminkan komitmen bersama kami untuk meningkatkan keselamatan jalan raya. Dengan menyediakan pemeriksaan untuk motosikal pelanggan dan penukaran minyak, penunggang boleh mengekalkan motosikal mereka dalam keadaan terbaik sambil memastikan keselamatan. Kami ingin memastikan semua orang memahami kepentingan penyelenggaraan berkala untuk keselamatan semua pengguna jalan raya.”

Aturcara kempen:

Tempoh pendaftaran: 1 Julai to 31 Julai 2024.

Tempoh penebusan: 1 Ogos – 31 Oktober 2024, 9 pagi – 10 malam, Isnin – Ahad (kecuali cuti awam).

Cara mendaftar:

  1. Muat turun dan daftar dalam aplikasi MySOMPO. Isikan borang di dalam aplikasi untuk mendaftar.
  2. Lokasi penebusan: Ibupejabat iMotorbike, Glenmarie.
  3. Jumlah penebusan: RM 50 (bagi penukaran minyak enjin dan penyelenggaraan sahaja. Kos tambahan akan ditanggung oleh pelanggan).
  4. Eksklusif buat 250 pelanggan sahaja, berdasarkan siapa cepat dia dapat.

Pengesahan: Peserta mesti mengemukakan IC dan lesen memandu, nombor kenderaan berdaftar (mengikut borang yang diserahkan), dan e-mel rasmi daripada Berjaya Sompo. Untuk maklumat lanjut tentang kempen The Good Riders: MotoCheck, sila layari https://www.berjayasompo.com.my/good-riders-kempen-motocheck

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube