Bikesrepublic

Penunggang Motosikal Maut Akibat Pemandu Buka Pintu Kereta

Seorang penunggang motosikal maut akibat terlanggar pintu kereta yang dibuka oleh pemandu kereta di Kampung FELCRA Teratak Batu, Jalan Pasir Puteh-Machang semalam.

Ketua Polis Daerah Pasir Puteh, Superintendan Zaizul Rizal Zakaria berkata, pemandu sebuah Proton Persona  menghentikan keretanya di tepi jalan dan membuka pintu untuk keluar. Ketika itu, mangsa yang menaiki motosikal Honda Dash dari arah sama melanggar pintu kereta sebelum hilang kawalan dan tercampak ke laluan bertentangan.

Malangnya, mangsa dilanggar oleh sebuah Perodua Alza yang datang dari arah yang bertentangan dan merempuh mangsa.

Dalam kejadian jam 11.30 pagi, mangsa berusia 37 tahun meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan di bahagian kepala.

“Mangsa yang maut dibawa ke Hospital Tengku Anis, Pasir Puteh untuk bedah siasat manakala dua pemandu kereta tidak mengalami sebarang kecederaan.

“Kes disiasat mengikut Seksyen 41 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

“Mana-mana individu yang mempunyai maklumat berhubung kejadian boleh ke balai polis berhampiran atau berhubung terus dengan pegawai penyiasat trafik, Inspektor Henry Dass Tevatus di talian 016-5072413,” kata Superintendan Zaizul Rizal lagi.

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan