Bikesrepublic

Royal Enfield Bullet 350 Special Edition (2024) Dilancarkan, Warna Baharu untuk Royal Enfield Meteor 650

Royal Enfield Petaling Jaya telah melancarkan Royal Enfield Bullet 350 Special Edition (2024). Mereka juga telah mendedahkan warna baharu untuk Royal Enfield Super Meteor 650.

Royal Enfield Bullet 350 Special Edition

Bullet 350 Edisi Khas dikuasakan oleh enjin satu silinder 349cc dengan ciri suntikan bahan api, penyejukan udara, yang dikongsi oleh Meteor, Classic, dan Hunter. Ia menghasilkan 20 hp pada 6,100 RPM dan 27 NM tork pada 4,000 RPM, yang RE katakan menyediakan “pecutan yang kuat pada RPM rendah, penghantaran kuasa yang amat lancar.” Kuasa enjin itu dihantar melalui kotak gear 5-kelajuan.

RE juga mendakwa bahawa casis itu “direka untuk pengendalian dan kebolehgerakan yang lebih baik,” dan bahawa ia adalah “lebih teguh” daripada Bullet sebelumnya untuk meningkatkan kehebatan mengambil selekoh sambil kekal stabil di jalan lurus. Terdapat perubahan untuk menyokongnya, kerana kini ada fork depan 41mm, tayar depan 100/90-19, dan tayar belakang 120/80-18.

Bullet 350 dikeluarkan dalam dua edisi berbeza dan tiga warna, semuanya buatan tangan dengan kemasan premium:

  • Bullet Standard dalam warna Black atau Maroon dilengkapi dengan dua saluran ABS dan cakera belakang, dan disiapkan dengan tangki dan komponen berwarna badan berjalur dengan tangan yang elegan serta lencana krom dan emas. ia berharga RM 23,500.
  • Bullet Black Gold disiapkan dengan kombinasi menarik tangki hitam matt dan berkilat, lencana 3D tembaga dan emas, jaluran tembaga dan enjin serta komponen yang digelapkan, serta dilengkapi dengan dua saluran ABS dan brek cakera belakang. Ia berharga RM 23,900.
Warna Baharu bagi Royal Enfield Super Meteor 650

Tambahan pula, Royal Enfield teruja untuk memperkenalkan dua jalur warna baharu Super Meteor 650 – Interstellar  Grey dan Astral Green – sebagai tindak balas kepada permintaan pasaran dan untuk memperkayakan lagi perjalanan kapal penjelajah Malaysia.

Super Meteor 650 boleh didapati bermula dari RM 37,900/- dalam warna baharunya yang berbeza.

Daripada Siaran Akhbar Royal Enfield Petaling Jaya:

“Simbol berkilauan bagi daya tahan tanpa had dan nama yang berkekalan dalam sejarah motosikal dan automotif, Royal Enfield Bullet 350 meneruskan legasi legendanya dalam avatar baharu sebagai Royal Enfield, peneraju global dalam segmen motosikal bersaiz sederhana (250cc-750cc), hari ini mengumumkan pelancaran Bullet 350 Baharu – Edisi Khas di Malaysia Diperkenalkan pada platform enjin siri J yang terbukti, sangat halus dan lancar, motosikal ikonik ini, dengan lebih sembilan dekad warisan, dengan bangganya terus menjadi gabungan. estetika dan ketukangan yang berdaya tahan, simbol budaya bertenaga yang telah dimangkinnya sejak sembilan dekad yang lalu, dan komuniti serta watak yang diwakilinya.

Selain itu, sebagai tindak balas kepada permintaan kukuh berikutan kejayaan pelancaran Royal Enfield Super Meteor 650 pada September 2024 (sic). Royal Enfield teruja untuk mendedahkan dua warna baharu yang berbeza di Malaysia.”

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube