Bikesrepublic

Pemandu Dipukul Sampai Mati Positif Dadah

Kadang-kadang kejadian di dalam dunia nyata mempunyai plot twist yang tidak boleh diilhamkan oleh mana-mana pembuat filem. Kes seorang pemandu yang dipukul sehingga mati tempoh hari telah menjadi bahan bualan ramai. Khususnya kenapa ada yang tergamak boleh memukul seorang manusia lain sehingga maut. Namun polis baharu sahaja mendedahkan bahawa ujian dadah mendapatinya positif dadah syabu dan ganja pada masa kejadian.

Ketua Polis Selangor, Datuk Hussein Omar Khan berkata mangsa mempunyai 10 rekod dadah yang lampau, serta dikehendakki polis berkaitan kes dadah.

Datuk Hussein turut mendedahkan bahawa pihak polis telah menerima dua laporan yang dibuat oleh dua pemilik kenderaan terhadap lelaki tersebut. Mereka menyatakan bahawa mangsa telah melanggar kenderaan mereka dan melarikan diri.

Ketika malam kejadian, polis menerima panggilan mengenai satu kemalangan justeru mengerahkan anggota trafik ke situ. Mereka menjumpai sebuah kereta Proton Saga yang dipercayai terbabas dan melanggar pagar kawasan perumahan di situ.

Mereka juga menemui pemandu kereta tersebut dalam keadaan terbaring di atas jalan. Anggota paramedik yang sampai kemudian dan mendapati bahawa mangsa sudah meninggal dunia. Pemeriksaan lanjut mendapati ada kesan pada pergelangan tangan seperti bekas ikatan.

Lelaki Maut Dipukul Dituduh Larikan Diri Lepas Langgar Rider e-Hailing

Mengulas lanjut, Datuk Hussein berkata motif kejadian masih disiasat selepas bedah siasat mendapati tiada kecederaan ketara pada mangsa yang menyebabkan kematian.

“Kami masih lagi menunggu keputusan analisis makmal bagi mengenal pasti punca kematian mangsa,” katanya.

Pada masa yang sama, beliau meminta orang ramai yang menjadi saksi kejadian itu supaya tampil membantu siasatan. “Kita akan melihat penulisan orang ramai di media sosial berkaitan kes itu sekiranya boleh dipanggil bagi memberi keterangan untuk membantu siasatan.

“Kita juga menasihatkan orang ramai supaya tidak tokok tambah serta reka cerita berkaitan kes ini. Kerana ia akan memberi kesan kepada siasatan dilakukan pihak polis serta mendatangkan kegusaran kepada orang ramai.”

Polis sudah menahan 5 suspek berumur di antara 22 hingga 52 tahun berkaitan kes ini. Mereka juga menahan 2 lagi suspek baharu-baharu ini yang berusia 22 dan 39 tahun.

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube