Bikesrepublic

Lelaki Maut Dipukul Dituduh Larikan Diri Lepas Langgar Rider e-Hailing

Seorang lelaki maut dipukul sekumpulan individu selepas dipercayai cuba melarikan diri berikutan dia merempuh penunggang e-hailing, di Taman Pelangi, Kajang pada malam Selasa.

Polis berkata Proton Saga yang dipandu mangsa berusia 42 tahun telah merempuh pintu pagar sebuah rumah. Dia kemudian diseret keluar dari kereta dan diserang oleh beberapa individu. Pergelangan tangannya juga menunjukkan tanda-tanda diikat.

Polis menemui mangsa dalam keadaan terbaring di atas tanah ketika mereka tiba. Dia kemudiannya diumumkan telah meninggal dunia oleh paramedik yang tiba di tempat kejadian. Saksi di tempat kejadian menyifatkan mangsa diseret keluar daripada keretanya dan dipukul oleh sekumpulan lelaki. Mereka juga mengatakan bahawa tangannya diikat ke belakang. Kumpulan itu kemudian membaringkannya di atas tanah dan meninggalkan tempat kejadian sebelum polis tiba.

Tempat kejadian kemudiannya diproses oleh Unit Forensik Bukit Aman yang mengumpul beberapa sampel darah dan cap jari. Mereka juga menjumpai dua gulung tali. Berdasarkan maklumat yang ada, polis mengesan suspek dan menahan 5 individu di sekitar Semenyih dan Beranang.

“Suspek berusia antara 22 hingga 52 tahun itu diberkas anggota polis Cawangan D9 Bahagian Siasatan Jenayah IPD Kajang sekitar jam 2.05 pagi, Rabu,” kata Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Mohd. Zaid Hassan.

Tambahnya, kes disiasat mengikut Seksyen 302 Kanun Keseksaan (diklasifikasikan sebagai membunuh), serta Seksyen 41 Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Polis menggalakkan saksi tampil untuk memberikan maklumat lanjut dengan menghubungi Asisten Superintendan Redzuan Mat Salleh dari Bahagian Siasatan Jenayah IPD Kajang di talian 013-7854100.

Mereka juga boleh menyampaikan maklumat kepada Inspektor Ammar Tahir dari Bahagian Siasatan dan Penguatkuasaan Trafik di talian 018-2194013 untuk membantu siasatan.

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan