Bikesrepublic

Isle Of Man TT 2021 Dibatalkan

Kerajaan Isle of Man mengumumkan bahawa TT edisi 2021 terpaksa dibatalkan ekoran pandemik Covid-19.

Keputusan itu merupakan dilihat sebagai impak besar buat komuniti Isle of Man TT yang sebelum ini telah pun dimaklumkan mengenai pembatalan edisi 2020.

Bagaimanapun, keputusan tersebut diambil selepas mengambil kira keselamatan penduduk Isle of Man selain daripada pasukan, marshal dan pengunjung yang hadir ke pulau terbabit.

Menteri di Jabatan Perusahaan, Isle of Man, Laurence Skelly akui pengumuman ini pastinya mengecewakan ramai pihak.

“Kami terpaksa mengambil keputusan ini supaya segalanya lebih jelas kepada peminat perlumbaan ini dan semua pihak yang terlibat.

“TT bergantung pada ribuan sukarelawan dan pegawai dari setiap pelusuk organisasi di samping puluhan ribu pengunjung yang akan tiba bagi menyaksikan kejohanan itu pada Jun.

“Kami telah mengambil kira pelbagai cadangan antaranya menunda TT ke tarikh baharu tetapi terdapat pelbagai risiko lain terutamanya kepada penduduk disini.

“Bagaimanapun, kami masih mengharapkan Classic TT dan Manx GP masih boleh berjalan,” jelasnya.

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube