Bikesrepublic

Rekod tercatat di Shell Malaysia MotoGP™ 2016

2016 Shell Malaysia MotoGP™ baru sahaja berakhir beberapa minggu yang lalu dan ia merupakan acara yang menakjubkan bagi semua peminat MotoGP dan juga Shell Advance.

a-yamaha-club-member-happily-took-up-the-shell-advance-ride-thru-oil-cha

Pelumba Ducati Corse, Andrea Dovizioso, telah memenangi perlumbaan di Sepang International Circuit (SIC) setelah 7 tahun tanpa kemenangan. Ia merupakan perlumbaan yang sempurna bagi beliau dan juga minyak enjin yang paling laris di Malaysia.

1-Andrea-Dovizioso---Ducati-Team---Japanese-MotoGP-QP2

Buat pertama kali dari mana-mana pihak pengeluar minyak pelincir enjin di negara ini, Shell Malaysia telah menawarkan “Shell Ride-Thru Service” dimana servis tukaran minyak pelincir diberi secara percuma kepada semua pemilik motorsikal 250cc ke bawah yang membeli minyak pelincir Shell Advance sewaktu MotoGP pusingan ke-17 di Sepang International Circuit (SIC).

Dalam jangkamasa 3 hari sahaja sewaktu perlumbaan hujung minggu tersebut, lebih dari 1,000 penunggang motorsikal mengambil peluang keemasan ini untuk mendapat servis percuma dan juga membeli berbagai jenis minyak enjin premium Shell Advance.

the-first-ever-shell-advance-ride-thru-oil-change-was-popular-with-biker

Ramai juga yang berterima kasih atas servis percuma yang menolong mereka bersiap-sedia untuk merempuh perjalanan yang jauh untuk pulang ke rumah masing-masing. Dengan pertolongan Shell Advance, mereka mampu melalui perjalanan yang lebih lancar dan berkuasa dari motorsikal-motorsikal mereka.

The new Shell Advance Limited Edition Packs

Pengurus pemasaran minyak pelincir Shell, Encik Alex Lim, mengatakan bahawa program tahun ini berjalan dengan cukup sempurna bagi Shell Advance.

shell-malaysia-trading-md-shairan-huzani-husain-left-speaking-with-a-m

Beliau berkata “Pada hujung minggu tersebut, pasukan Ducati dari MotoGP telah melawat bengkel-bengkel rakan perdagangan di Jalan Sentul buat pertama kali. Kami juga dapat mengumumkan sambungan penajaan Shell Malaysia bagi Malaysia MotoGP selama 4 tahun lagi sehingga tahun 2020.

queuing-up-for-the-shell-advance-ride-thru-oil-change-service-at-the-201

Kami juga menyambut kemenangan Ducati di litar tersebut. Lebih dari itu, kami juga berjaya menjana rekod jualan yang berjaya dari program servis percuma yang memberi penunggang-penunggang merasa minyak pelincir yang menolong kemenangan Ducati”

bikers-waiting-for-their-turn-for-oil-change-after-the-2016-shell-malays

Dalam sambutan 125 tahun Shell Malaysia bertapak di tanah air kita, mereka juga akan menyambung perkongsian dengan SIC sebagai penaja utama Malaysia MotoGP. Dengan ini, mereka juga secara langsung mengukuhkan lagi masa hadapan sukan perlumbaan untuk negara dan juga Asia Tenggara. Acara ini merupakan platform yang sesuai untuk mempromosikan produk-produk dari Shell seperti minyak petrol premium V-Power dan juga minyak pelincir berkualiti Shell Advange.

3-Iannone-Shell-003

Untuk maklumat yang lebih lanjut, anda boleh layari www.shell.com.my/advance.

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube