Bikesrepublic

Lambretta Kembali ke Malaysia

Jenama legenda, Lambretta kembali ke Malaysia.

Ikon yang menggabungkan bakat Itali klasik dengan suasana retro moden yang sejuk, rangkaian skuter Lambretta menampilkan gaya abadi. Dengan sejarah yang kaya yang terus memikat peminat di seluruh dunia, Lambretta bersedia untuk menawarkan rakyat Malaysia gabungan model klasik dan kontemporari. Lambretta akan membuka lima kedai rasmi di Malaysia, terletak secara strategik di seluruh negara termasuk Kuala Lumpur, Johor Bahru, Pulau Pinang dan Kuching.

Warisan yang penuh dengan sejarah

Lambretta diasaskan pada tahun 1947, dan mendapat inspirasi penting daripada skuter Cushman hijau zaitun, yang telah digunakan secara meluas di Itali semasa perang. Visi di sebalik Lambretta adalah untuk menghasilkan kenderaan yang menawarkan kemudahan pemanduan, sesuai untuk lelaki dan wanita, dan membenarkan penumpang melakukan perjalanan tanpa menjejaskan pakaian mereka. Oleh itu, skuter Lambretta menggabungkan praktikal dengan lancar dengan bakat Itali yang tersendiri.

Selama bertahun-tahun, Lambretta telah memperkenalkan pelbagai model, didorong oleh visi pengasas Ferdinando Innocenti untuk menawarkan alternatif yang berpatutan dan bergaya. Pada lelaran awalnya, Lambretta mempunyai sistem suspensi unik dengan roda depan dan belakang bebas, dilengkapi dengan enjin dua lejang yang inovatif. Apa yang membezakannya, bagaimanapun, adalah enjin tertutup dan kerja badan yang diperkemas, membezakannya daripada motosikal konvensional. Reka bentuk tersendiri ini menangkap imaginasi orang ramai dan mendorong kejayaan Lambretta jauh di luar sempadan Itali.

Hari ini, Lambretta kekal sebagai lambang subkultur Mod, melambangkan skuter sebagai kenderaan Mod yang paling penting dan menjelmakan gaya tersendiri yang diilhamkan oleh Itali pada era itu.

Era Baharu Lambretta

Era baharu skuter Lambretta menggabungkan keanggunan, kefungsian dan estetika abadi dengan lancar. Sama ada anda seorang pakar skuter klasik atau seseorang yang mencari gabungan harmoni antara nostalgia dan kemodenan, Lambretta mempunyai sesuatu untuk ditawarkan.

Lambretta X250

Dengan gaya klasik, Lambrettas baharu memberi penghormatan kepada akar sejarahnya sambil menggabungkan dengan lancar estetika abadi dengan inovasi kontemporari. Ia juga mempamerkan seni bina monocoque yang unik, memberikan barisan kecanggihan dan kekuatan yang tidak terputus yang mengalir melalui setiap lengkung dan kontur. Model baharu ini memancarkan keanggunan dan eksklusiviti, mewakili kemuncak keturunan skuter Lambretta.

Lambretta G350

Lambretta X250 dan G350 akan dilancarkan di Malaysia tidak lama lagi. Nantikan platform media sosial rasmi kami untuk berita dan kemas kini terkini di laman Facebook Lambretta Malaysia dan Instagram.

Untuk maklumat lanjut, pertanyaan dan tempahan, sila layari laman web rasmi kami di https://lambrettascooters.com/my/.

 

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan