Bikesrepublic

Yamaha MT-15 (2024) Hadir dengan Warna Baharu

Yamaha MT-15 (2024) ditawarkan dalam dua warna baharu.

Sama seperti saudaranya Yamaha MT-25 (2024) yang lebih besar, dua warna baharu itu dipanggil Midnight Black, dan Midnight Cyan. Ia menunjukkan cara pengeluaran diperkemas dengan berkongsi warna yang sama untuk dua model.

Yamaha MT-15 adalah satu lagi motosikal popular daripada Yamaha, justeru ianya terdapat di mana-mana di jalan raya Malaysia. Ia berfungsi sebagai pengganti untuk FZ150, dengan meningkatkan aspek prestasi dan penggayaan.

Bercakap tentang prestasi, MT-15 dikuasakan oleh enjin 155cc, silinder-tunggal, penyejuk cecair, SOHC, 4 injap yang dikongsi dengan skuter NVX dan Y16ZR. Ciri utamanya ialah pemasaan injap boleh ubah (VVA) yang memastikan tork yang kuat pada RPM rendah dan pertengahan, dengan kuasa kuda maksimum yang tinggi.

Aspek lain Yamaha MT-15 (2024) kekal sama seperti tangki bahan api 10 liter, dan berat 133kg.

Harga jualan yang disyorkan ialah RM 12,498, tidak termasuk yuran pendaftaran dan insurans. Seperti biasa, pembeli akan menerima kunci cakera Yamaha eksklusif bernilai RM 100.

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube