Bikesrepublic

Yamaha MT-25 (2024) Tampil dengan Warna Baharu

Satu lagi motosikal Yamaha yang menerima ubah suai kosmetik ialah Yamaha MT-25 (2024), kini dengan dua warna baharu.

MT-25 adalah satu lagi model Yamaha yang popular di Malaysia dan boleh dilihat hampir di mana-mana. Bersama-sama dengan Y15ZR, satu MT-25 akan kelihatan setiap beberapa minit, sehinggakan seolah-olah MT-25 adalah satu-satunya motosikal naked 250cc di jalan raya kita!

Pemilik memetik reka bentuk yang futuristik, yang diinspirasikan daripada sepupu MT-09 yang lebih besar, seperti unit lampu depan pelbagai segi yang kelihatan tidak berbeza dengan wajah Transformer. Selain itu ialah enjin yang kuat di julat RPM pertengahan bagi tunggangan mudah dan pecutan yang pantas ketika bergerak.

Selain daripada warna baharu, semua aspek lain Yamaha MT-25 (2024) kekal tidak berubah sama sekali. Enjin, rangka, bahagian badan belakang, hingga ke roda dan tayar dikongsi dengan YZF-R5 yang berfairing penuh. Oleh itu, enjin 249cc, selari-kembar, DOHC, penyejukan cecair yang kini dikenali masih menghasilkan 35.4 hp (26 kW) pada 12,000 RPM dan 22.6 Nm pada 10,000 RPM. Seperti yang kami nyatakan sebelum ini, enjin ini bukan ditala untuk kuasa maksimum yang setinggi-tingginya, tetapi sebaliknya menekankan tindak balas pendikit yang lancar.

Dua warna baharu itu ialah Midnight Black, selain Midnight Cyan. Harga jualan yang disyorkan ialah RM 23,998, tanpa yuran pendaftaran dan insurans.

Seperti biasa, pembeli akan menerima kunci cakera Yamaha eksklusif bernilai RM 100.

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube