Bikesrepublic

Honda Super Cub 110 Pro 2022 Lancar Di Jepun Mei Ini – Dengan ABS, Tayar ‘Tubeless’

Honda Motorcycle Japan telah pun mengumumkan akan memperkenalkan Honda Super Cub 110 Pro untuk pasaran negara itu bermula Mei.

Super Cub 110 Pro merupakan varian yang diperkenalkan khas untuk orang ramai yang menggunakan motosikal sebagai mod penghantar barangan.

Hasilnya, Super Cub 110 Pro dilengkapi dengan bangkul di bahagian depan secara standard serta ruang letak barang yang lebih besar dan lasak berbanding Super Cub 110 sedia ada.

Kehadiran bakul juga mengubah kedudukan lampu depan berbanding versi standard.

Honda juga menaik taraf bahagian suspensi agar membolehkan Super Cub 110 Pro membawa muatan lebih berat daripada kebiasaan.

Selain itu, Honda juga mengemas kini enjin dengan ‘stroke’ yang lebih panjang agar tork hadir lebih awal. Paip ekzos juga dinaik taraf agar mencapai peraturan emisi di Jepun.

Meskipun hanyalah sebuah moped 110cc namun Honda turut menaik taraf ciri keselamatan dengan cakera brek depan dan sistem ABS.

Menariknya, model ini juga dilengkapi tayar ‘tubeless’ yang dipadankan bersama rim aloi 14-inci.

Antara kemas kini lain yang dilaksanakan adalah kehadiran petunjuk gear di skrin LCD, jam dan meter minyak.

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube