Bikesrepublic

Berita Terkini

MyRIDE Riding Academy menganjurkan kursus menunggang bersama jurulatih Bernie Hatton dari Top Rider Australia

Pihak kami menerima jemputan khas dari MyRIDE Riding Academy – M2WRC untuk menyertai kursus ini pada 23 Oktober 2016 yang telah berlangsung di litar Speedway PLUS, Subang.

flyer1

Kursus menunggang anjuran MyRIDE Academy dan juga Pitrides kali ini telah menjemput seorang pelumba yang cukup berpengalaman dari Australia iaitu Bernie Hatton, pengasas Top Rider Australia. Bernie Hatton merupakan seorang individu yang gemar berlumba dan juga sentiasa aktif dalam berkongsi maklumat dan memberi ajaran kepada penunggang dan pelumba yang lain. (more…)

moto-thrill-day_web-banner

 

HLYM dengan rasminya ingin menjemput anda; pemilik jentera 250cc, untuk menguji Yamaha MT-07 mereka di Litar Elite Speedway PLUS. Yamaha MT-07 merupakan jentera dua-silinder berkapasiti 689cc yang mempunyai daya kilas yang tinggi sesuai dengan akronim MT yang bermaksud ‘Master of Torque’. Berikut adalah maklumat mengenai sesi ujian tersebut:  (more…)

gsx-150r171

Selain dari jentera reraup penuh, Suzuki GSX-R150, Suzuki turut memperkenalkan GSX-S150 dalam kategori jalanan yang tampak ringkas namun masih cukup mengujakan bagi peminat jenama dari Hamamatsu ini. Jentera ini berkongsi enjin yang sama dengan Suzuki GSX-R150. Melihat kepada kebangkitan pasukan Suzuki ECSTAR dalam siri perlumbaan MotoGP, tidak mustahil Suzuki akan bangkit sekali lagi di Asia dan meniti di bibir peminat sekalian.  (more…)

r-racing-blue

Setelah diperkenalkan oleh Valentino Rossi di MotoGP Sepang, Malaysia, Yamaha Aerox 155 VVA kini sedia untuk beraksi di Indonesia. Sesuatu yang terus menarik pandangan anda mengenai skuter ini adalah tayar yang digunakan adalah lebih lebar daripada kebanyakan skuter yang biasa kita lihat. Saiz untuk tayar hadapan 110/80-14, manakala untuk tayar belakang pula adalah pada ukuran 140/70-14. Kelebihan mempunyai tayar yang lebar adalah dapat tayar ini dapat menerima lebih bebanan dan pada yang sama memberikan lebih keseronokan dalam mengambil selekoh.

Rekaan skuter ini cukup ‘sporty’ dengan bentuk yang aerodinamik dan lampu hadapan yang cukup dominan dan tajam. Pasaran Indonesia menyasarkan skuter ini dalam kategori skuter ‘sporty’ yang mana saingannya mungkin Honda Vario.  Terdapat 3 varian untuk dipilih iaitu R (gambar diatas), S dan STD. Varian R mempunyai warna Race-Blu Yamaha dan juga dilengkapi dengan cakera brek berbentuk gelombang. (more…)

vespa-70th-anniversary-01

Sambutan ulang tahun Vespa ke-70 di Publika, 19 November 2016

Sempena ulang tahun Vespa yang ke-70 tahun ini, Naza Premia Sdn Bhd (pengedar rasmi Vespa di Malaysia) akan menganjurkan satu karnival yang digelar “Largest Vespa Gathering” ataupun Perhimpunan Vespa Terbesar.

Perhimpunan ini akan berlangsung di Publika Shopping Gallery, Kuala Lumpur pada Sabtu, 19 November 2016 dari jam 11 pagi hingga 9.30 malam. Keseluruhan bahagian Square dan Boulevard di Publika akan digunakan hanya untuk karnival Vespa ini. (more…)

Suzuki kini semakin berani untuk menghadapi saingan dari rakan senegaranya dari Jepun dengan terus-menerus memperkenalkan jentera yang menarik dan sesuai untuk pasaran Asia.

Metallic Triton blue

Jentera Suzuki GSX-R150 menerima sentuhan gaya dari GSX-R250 yang baru sahaja diperkenalkan di China dan kini GSX-R150 sedia melusuri jalanan di Indonesia. 

(more…)

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube