Bikesrepublic

Berita Terkini

Andrea Dovizioso – Sumber imej: MotoGP
  • Penunggang pasukan pengilang Ducati, Andrea Dovizioso telah menakluki perlumbaan MotoGP San Marino 2018.
  • Penunggang yang menduduki Petak Pertama, Jorge Lorenzo, telah terbabas sewaktu perlumbaan berbakikan dua pusingan.
  • Marc Marquez berjaya mendapat tempat ke-dua dan menjarakkan lagi kedudukannya sebagai pendahulu kejohanan.

(more…)

Lorenzo Dalla Porta – Sumber imej: www.oasport.it
  • Perlumbaan Moto3 GP San Marino merupakan sebuah perlumbaan yang penuh dengan drama.
  • Lorenzo Dalla Porta telah berjaya memenangi perlumbaan tersebut setelah pertarungan lima penjuru yang mendebarkan.
  • Marco Bezzechi terbabas dan mengembalikan semula takhta pendahulu kejohanan ke tangan Jorge Martin.

(more…)

Sumber imej: MotoGP
  • Penunggang bagi pasukan Ducati, Jorge Lorenzo, berjaya memecahkan rekod catatan masanya di litar tersebut bagi merangkul Petak Pertama bagi pusingan MotoGP San Marino 2018.
  • Pendahulu kejohanan, Marc Marquez telah terbabas pada awal sesi dan telah mengakhiri sesi kelayakan di posisi ke-lima.
  • Jack Miller berjaya menunggang dengan hebat sewaktu sesi berkenaan dan berjaya menduduki petak ke-dua, diikuti oleh Maverick Viñales di tempat ke-tiga.

(more…)

BMW R 1250 RT – Sumber imej: riders.drivemag.com
  • Ianya telah diperkatakan oleh ramai bahawa BMW mungkin akan memperkenalkan enjin Boxer 1,254cc yang baharu.
  • Enjin baharu ini dijangka akan menjana model R 1250 GS dan R 1250 RT yang baharu.
  • Namun, CARB telah mendedahkan yang ianya akan menjana keseluruhan rangkaian “R”.

(more…)

  • Lebih banyak rahsia enjin tiga selari Moto2 765cc Triumph telah terbongkar.
  • Enjin jentera perlumbaan tersebut secara amnya adalah enjin standard.
  • Enjin baharu akan menjana jentera Moto2 bermula tahun 2019.

(more…)

Suzuki Katana Concept
  • Suzuki telah mendedahkan motosikal konsep Katana yang baharu sewaktu acara pertunjukan motosikal EICMA 2017.
  • Kini, pengeluar tersebut telah memuatnaik satu video usikan.
  • Motosikal Suzuki Katana baharu dijadual akan diperkenalkan sewaktu Intermot pada 2 Oktober.

(more…)

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube