Bikesrepublic

Ottimo Bakal Sertai Perang Supermoped Di Malaysia?

Jenama motosikal tempatan, Ottimo Technologies Sdn Bhd (Ottimo), dicanang bakal bangunkan motosikal jenis ‘supermoped’ yang akan ditawarkan untuk pasaran tempatan.

Info tersebut didedahkan menerusi saluran YouTube Geng Tayar Besar (GTB) yang baru-baru ini melawat studio reka bentuk Ottimo di Sungai Petani, Kedah.

Sewaktu lawatan, terdapat beberapa konsep yang turut dikongsikan dengan rata-rata merujuk kepada sebuah motosikal moped.

Menariknya, berdasarkan laporan media tempatan, supermoped Ottimo itu akan dikuasakan enjin 175cc yang diperoleh daripada pembekal enjin luar.

Enjin itu akan dipadankan bersama chasis serba baharu yang dibangunkan pihak Ottimo sendiri.

Persoalannya, dengan pasaran supermoped semakin rancak dengan Yamaha Y16ZR, SYM VF3i dan terbaru Benelli R18i, bilakah jangkaan produk terbaru Ottimo ini akan dilancarkan? – Funtasticko.net

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube