Bikesrepublic

Modenas Ninja ZX-25RR Dilancarkan (dari RM36,500)

Modenas Ninja ZX-25RR yang berspesifikasi lebih tinggi telah dilancarkan di Malaysia. Pelancaran itu diumumkan oleh Edaran Modenas Sdn. Bhd. (EMOS), anak syarikat milik penuh Motosikal dan Enjin Nasional Sdn. Bhd. (MODENAS), hari ini.

Modenas ZX-25R SE yang telah dilancarkan tahun dahulu mendapat sambutan yang baik daripada peminat motosikal Malaysia dan terus dijual dengan baik. Faktor utamanya ialah bunyi enjin empat sebarisnya, antara lain. Enjin ini juga cukup berkuasa dan menghasilkan 46.3 hp (34.5 kW) dan 22 Nm tork.

Sebaliknya, versi ZX-25RR membawa sistem suspensi yang lebih baik, seperti tradisi Kawasaki/Modenas, contohnya Z900 lwn Z900 SE.

Ciri utama bagi Modenas Ninja ZX-25RR ialah suspensi belakang, yang terdiri daripada Showa Horizontal Back-Link BFRC (Balance Free Rear Cushion) Lite bercas gas monoshock. Ia menawarkan pelarasan pemampatan dan redaman lantunan sebagai tambahan kepada pelarasan prabeban. Jadi, ia boleh disesuaikan mengikut berat penunggang, gaya tunggangan dan persekitaran menunggang.

Suspensi hadapannya mengekalkan fork Showa 37mm SFF-BP (Separate Function Forks-Big Piston) yang sama, dan boleh laras untuk prabeban.

Ciri lain termasuk elektronik canggih dan bantuan penunggang, termasuk Kawalan Traksi Kawasaki (KTRC) dan mod tunggangan. Kawasaki Quick Shifter (KQS), Assist & Slipper Cluth dikekalkan.

Selain itu, kedua-dua model juga menampilkan skrin TFT dengan sambungan Bluetooth melalui aplikasi Rideology. Penunggang boleh memainkan muzik, membuat dan menerima panggilan, serta navigasi.

Modenas Ninja ZX25-RR boleh didapati dalam dua warna, iaitu Lime Green yang tradisional, dan Ebony tambahan. Harga Runcit yang Disyorkan (RRP) ialah RM36,500 (bukan atas jalan). Ia boleh didapati di bilik pameran Kawasaki All-Star Dealer pada akhir Mac 2024.

Untuk maklumat lanjut mengenai rangkaian lengkap motosikal Modenas ZX-25RR dan Kawasaki, sila layari http://www.kawasaki.com.my. Anda juga boleh menghubungi Talian Bebas Tol mereka di 1-800-880-008 atau menghubungi Talian WhatsApp Careline mereka di +6019-570 8135.

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan