Bikesrepublic

JPJ Bakal Perkenal Pelekat Cukai Jalan Lebih Berkualiti – Anthony Loke

Pelekat cukai jalan yang lebih berkualiti bakal diperkenalkan tahun ini sepertimana yang dimaklumkan Menteri Pengangkutan, Anthony Loke.

Loke dalam satu kenyataan memaklumkan pihaknya sedang berusaha untuk menggantikan pelekat cukai jalan sedia ada yang dikeluarkan Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ).

“Saya tahu ramai orang mengadu berkenaan sticker cukai jalan yang kurang berkualiti. 

“Perkara itu memang dalam perhatian kami dan satu perubahan besar bakal dilaksanakan dalam tahun ini,” jelasnya. 

Isu berkaitan pelekat cukai jalan sedia ada sudah dibangkitkan lama oleh orang awam ekoran mudah koyak di samping sukar dibersihkan apabila ditanggalkan daripada cermin hadapan. 

Dalam pada itu, Loke juga mendedahkan pihaknya sedang meneliti inisiatif baharu bagi memudahkan urusan orang ramai sewaktu berurusan di kaunter JPJ.

“Agenda utama kita ialah mempermudahkan urusan rakyat dan saya tak ingin melihat orang ramai beratur panjang di pejabat-pejabat JPJ yang menyusahkan mereka,”tambahnya. 

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube