Bikesrepublic

Insta360 X4 dengan Rakaman Video 8K Dilancarkan

Insta360 X4 dengan rakaman video 8k telah dilancarkan, dengan ciri-ciri hebat yang lain.

Kamera aksi Insta360 adalah salah satu yang paling popular sejak dilancarkan, kerana membolehkan pengguna merakam video aksi mereka di dalam dimensi 360 darjah. Ia amat popular di kalangan penunggang motosikal dan sukan berkuasa kepada hampir semua aktiviti.

Seperti tajuknya, ia kini merakam sehingga resolusi 8K30fps, dan anda juga boleh merakam video gerak perlahan pada 4K100fps. Selain itu, Insta360 X4 menyokong Cardo, Sena atau peranti Bluetooth lain untuk kawalan suara. Fikirkan tentang motovlogging tanpa mikrofon atau kabel tambahan.

Unit ini, sudah tentu, kalis air sehingga 33 kaki tanpa bekas kalis air. Walau apa pun, syarikat itu menawarkan pelindung kanta biasa dan premium.

Mereka juga telah meningkatkan hayat bateri, dengan mendakwa bahawa ia kini bertahan sehingga 135 minit dalam Mod Video pada 5.7K30fps. Rakaman dalam 8K30fps pula bertahan sehingga 75 minit.

Bateri yang lebih besar menambahkan beratnya kepada 203 gram, naik 23 gram daripada X3.

 

Ciri berorientasikan motosikal yang lain termasuk Mod Auto Dash yang mula merakam sebaik sahaja anda mula menunggang. Mod rakaman berterusan pula merekodkan video secara berterusan pada tempoh yang telah ditetapkan dan menimpa fail, sesuai untuk menunggang setiap hari.

Terdapat juga mod Motion ND baharu dalam aplikasi telefon dan program komputer Insta360 Studio supaya anda boleh meletakkan kesan kabur gerakan pada video anda tanpa memerlukan filter tambahan.

Insta360 X4 boleh digandingkan dengan kedua-dua jam tangan Garmin dan Apple supaya anda boleh menambah data dan/atau tindanan pada rakaman anda.

Jika anda suka menggunakan sambungan berwayar daripada kamera tindakan anda ke peranti Android atau iOS anda, sila ambil perhatian bahawa X4 hanya menyokong sambungan berwayar untuk Android. Walau bagaimanapun, sokongan tanpa kabel tersedia untuk kedua-dua peranti.

 

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube