Bikesrepublic

Felo TOOZ dari Thailand – Jarak 720km, 202kmj

Felo TOOZ mempunyai sesuatu yang diperlukan oleh setiap motosikal elektrik: Jarak. Itu tidak menjadi masalah kerana pengeluar mendakwa jarak maksimum 720km setiap caj.

Dilancarkan oleh syarikat Thailand, Smartech, bateri yang besar itu memerlukan ruang ia menjadikan salah satu motosikal terbesar di jalan raya, yang rupa seakan Honda Gold Wing. Ia masih mampu mencapai kelajuan tertinggi 202 km/j, walaupun.

Selain daripada jarak, Felo TOOZ mempunyai beberapa ciri mewah termasuk panel instrumen TFT 12 inci yang bersambung ke telefon anda, dan memainkan audio melalui sistem sekeliling 6 saluran. Ciri-ciri lain adalah seperti sistem pemantauan tekanan tayar (TPMS), ABS, kawalan cengkaman. Ciri-ciri bukanlah sesuatu yang baharu tetapi ia menjadikannya motosikal elektrik paling maju dari segi teknologi, setakat ini.

TOOZ juga menyokong pengecasan TYPE2 (dari 20% hingga 80% dalam 20 minit). Spesifikasi juga menyebut kotak penyejuk 8 liter pilihan yang boleh dipasang pada salah satu boks tepi. Penggunaan perkataan “pilihan” menunjukkan bahawa pengeluaran telah pun dirancang.

Anda boleh mengecas peranti elektrik anda daripada TOOZ, tetapi ia juga mempunyai teknologi V2L yang bermaksud anda boleh menggunakan bateri motosikal untuk membekalkan kuasa ke rumah anda. Itu membayangkan kapasiti bateri yang amat besar.

Smartech ialah salah satu bintang dalam sektor kenderaan elektrik Thailand, dengan jenama motosikal elektrik baharunya FELO dan RAPID kedua-duanya bermula dengan rekod bersih dan syarikat itu dibiayai dengan baik serta mempunyai sumber yang baik dengan kepakaran.

Menghasilkan motosikal di Thailand nampaknya idea yang bernas kerana kebanyakan pengeluar motosikal terbesar dunia sudah pun mengeluarkan motosikal di sana. Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, BMW, Triumph dan Ducati semuanya mengeluarkan sebahagian daripada rangkaian global mereka di Thailand.

Satu-satunya keluhan kami: Silalah reka motosikal elektrik dengan lebih baik, dan bukannya seperti sesuatu yang dipasang di dalam bangsal. Rekaan yang lebih cantik boleh menarik lebih ramai bakal pembeli.

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube