Bikesrepublic

Ducati Desmo450 MX: Model Motocross Pertama Dari Ducati!

– Di tengah-tengah pemandangan indah Madonna di Campiglio semasa acara Campioni in Pista, Ducati mendedahkan Desmo450 MX, satu pencapaian terbaru dalam dunia permotoran yang belum pernah dijelajah oleh Ducati.

– Dua puluh jurutera memulakan perjalanan penciptaan yang mengagumkan, menolak tandingan untuk menghasilkan keunikan, satu ciri utama Ducati.

– Di bawah pimpinan Claudio Domenicali, CEO Ducati, arahan adalah jelas: menarik generasi muda ke dalam pengembaraan luar jalan.

– Projek ini menekankan pembinaan jentera ringan, berprestasi tinggi, direka khas untuk peminat Ducati.

– Prestasi cemerlang dalam penemuan ini menarik perhatian ramai, walaupun terdapat elemen kerahsiaan dalam pembinaan jentera.

– Sistem Desmo MX dibangunkan dengan pasukan dari MotoGP dan ini mempercepatkan inovasi.

– Ducati memangil nya “Projek 21J”, dan pengembangan bermula pada tahun 2021, menunjukkan pendekatan teliti Ducati terhadap inovasi.

– Kemasukan juara dunia sembilan kali, Tony Cairoli, memberi semangat baru ke dalam projek ini.

– Penganugerahan Desmo450 MX dalam Kejohanan Motocross Pro Prestij MX1 Itali menjadi permulaan babak baru buat Ducati.

– Perjalanan Ducati ke dalam wilayah yang belum dijelajahi dipenuhi dengan cabaran, tetapi satu perkara pasti: Desmo450 MX bukan sekadar jentera; tetapi mencerminkan semangat Ducati yang tak berbelah bagi keunggulan.

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube