Bikesrepublic

BMW CE 02 (2024) Dilancarkan di Malaysia

BMW Group Malaysia telah melancarkan BMW CE 02 (2024), BMW F 900 GS (2024), BMW R 1300 GS (2024), dan BMW S 1000 XR (2024), hari ini di Malaysia Autoshow 2024.

Benjamin Nagel, Pengarah Urusan BMW Group Malaysia menyatakan, “Kami berasa teruja untuk melancarkan barisan motosikal kami yang terbaharu di Pameran Auto Malaysia 2024, yang menampilkan jentera BMW CE 02 yang telah dinanti-nantikan ramai, di samping jentera-jentera baharu yang lain dalam segmen Kembara. Pameran ini mencerminkan azam kami untuk menyuntik nafas baharu kepada pengalaman menunggang di negara ini. Setiap motosikal melambangkan inovasi, yangm mengintegrasikan aspek elektrifikasi, prestasi premium, serta reka bentuk yang canggih dengan begitu sempurna. Sedang kita mendukung alaf mobiliti yang baharu dan terus menjulang cogan ‘Make Life A Ride’ di Malaysia, kami ingin mempelawa para peminat motosikal untuk menyertai kami dalam perjalanan yang mengujakan ini bersama BMW Group Malaysia.”

BMW CE 02 (2024) Serba Baharu

Kita mulakan dengan yang ini.

BMW Group Malaysia mengesahkan komitmennya terhadap kenderaan elektrik dalam segmen Mobiliti Bandar dengan pelancaran BMW CE 02 2024 serba baharu. eParkourer ini menawarkan pemacu elektrik yang luar biasa sambil menjelmakan teknologi dan gaya yang luar biasa, dirangkumkan dalam reka bentuk futuristik yang bakal memikat belia Malaysia.

Disesuaikan untuk persekitaran bandar, motosikal elektrik premium ini mempunyai roda besar yang direka untuk ketahanan dan menjanjikan tunggangan yang menggembirakan merentasi pelbagai rupa bumi. Bercirikan estetik yang anggun, kenderaan itu mempamerkan bingkai hitam, roda, madgad depan dan fairing yang dipasang pada pemegang fork di bahagian atas, dilengkapi dengan penutup enjin berwarna metalik kelabu granit matt. Ia ditawarkan di dalam Style HIGHLINE Cosmic Black, justeru BMW CE 02 ini mempunyai kontras dinamik antara warna matt dan berkilat tinggi yang menambahkan dimensi visual yang memikat pada bahagian luar kenderaan premium.

Ciri-ciri utama:

 • Fork teleskopik yang redaman hidraulik di hadapan.
 • Lengan ayun satu sisi dan penyerap hentak yang dipasang terus.

 • Tayar lebar kenderaan itu dipasang pada roda aloi ringan tuang dalam reka bentuk roda cakera yang menarik.
 • Brek cakera depan dan belakang memastikan tunggangan yang selamat.

 • Motosikal elektrik premium ini mempunyai berat hanya 132 kg untuk tunggangan dinamik yang hebat dan pengendalian tangkas.
 • Ia berukuran 1970mm panjang, berdiri 1140mm tinggi untuk cermin depan, menjadikannya sempurna untuk tunggangan di dalam bandar.

 • Motornya mempunyai output 11 kW (15 hp) dan 55 Nm (!) tork.
 • Perhatikan bahawa tork jauh lebih tinggi daripada kuasa maksimum, yang merupakan ciri utama motor elektrik. Ia memastikan pecutan serta-merta apabila anda perlu memotong kenderaan lain.

 • BMW CE 02 (2024) berupaya memecut dari 0 hingga 50 km/j dalam kira-kira 3 saat, dan mencapai kelajuan maksimum 95 km/j (ia adalah motosikal bandar!).
 • Ia dilengkapi dengan bateri litium-ion 6 kWh, memberikan motosikal ini jarak sehingga 100km.

 • Pengecas luaran 900W disertakan, dan ia membolehkan pengecasan daripada soket elektrik isi rumah yang standard.
 • Motosikal ini mempunyai keupayaan pengecasan pantas sehingga 1500W, yang mengecas pantas daripada 20% hingga 80% dalam 1 jam:40 minit, dan pengecasan dari 0% hingga 100% mengambil masa 3 jam:30 minit.

 • BMW CE 02 2024 menampilkan skrin berwarna TFT 3.5-inci dengan sambungan yang meluas melalui aplikasi BMW Motorrad Connect.
 • Aplikasi ini menyediakan penunggang dengan navigasi anak panah, status kenderaan masa nyata dan statistik berwawasan.

 • Terdapat juga tiga mod pemanduan iaitu ‘Flow’, ‘Surf’ dan ‘Flash’.
 • Mod ‘Flow’ mengoptimumkan tetapan untuk tunggangan santai dalam persekitaran bandar, mod ‘Surf’ memberikan pengalaman tunggangan yang dinamik, dan mod ‘Flash’ memberikan pengalaman tunggangan yang lebih sporty.

 • Ciri kemudahan lain termasuk soket USB, penyalaan tanpa kunci, bantuan undur, dan mod cradle dalam Aplikasi BMW Motorrad Connect.
 • Mod cradle membolehkan penunggang mengakses pilihan paparan tambahan melalui papan kekunci di hendal dan tapak pemegang telefon pintar adalah ciri standard.

Kemudahan Kewangan

Pemilikan BMW CE 02 (2024) serba baharu bermula dari RM 578.00 setiap bulan dengan Pelan Pembiayaan daripada BMW Group Financial Services Malaysia. Anggaran ini adalah berdasarkan Pembiayaan Belon dengan pinjaman 90% dalam tempoh 4 tahun.

Pemilik juga boleh menikmati faedah tambahan dengan Program Inklusif Minyak Enjin Premium Malaysia Terunggul, Servis Inklusif dan Pelanjutan Waranti oleh BMW Motorrad Malaysia. Untuk maklumat lanjut mengenai program, sila layari https://www.bmw-motorrad.com.my/en/service/service-inclusive.html.

Harga runcit (di atas jalan, dengan Waranti 3 Tahun Terbaharu BMW Motorrad Malaysia dan Program Bantuan Tepi Jalan 3 Tahun, tanpa insurans) untuk BMW CE 02 (2024) ialah RM 38,500.00.

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang BMW CE 02 2024, lawati http://www.bmw-motorrad.com.my/ atau hubungi pengedar BMW sah pilihan anda.

Galeri foto BMW CE 02 (2024) Serba Baharu

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan