Bikesrepublic

Berita Terkini

  • BMW Motorrad dengan serta merta telah memperkenalkan secara rasmi model R 1250 GS dan R 1250 RT 2019 yang baharu.
  • Kedua-dua buah motosikal ini akan dijana oleh enjin Boxer 1,254cc dengan Shift Cam baharu.
  • Kedua-dua buah model ini juga akan dilengkapi dengan pelbagai penambahbaikan yang lain selain enjin tersebut.

(more…)

  • BMW Motorrad akhirnya telah memperkenalkan model R 1250 GS dan R 1250 RT baharu yang hadir dengan enjin Boxer yang baharu.
  • Enjin 1,254cc yang baharu ini adalah versi Boxer 4-injap yang kelima.
  • Ia tampil dengan peningkatan kuasa dan tork sehingga 14%, beserta pengurangan penggunaan bahanapi sebanyak 4%.

(more…)

  • Tunggangan Modenas Dominar D400 “Explore the Unexplored” kali kedua telah berlangsung sewaktu hujung minggu Hari Malaysia yang lalu.
  • Perjalanan kali ini adalah dari Juru Autocity menuju ke Taiping dan berakhir di Belum Rainforest Resort.
  • Konvoi ini juga adalah sebahagian daripada projek #motography global dan projek #motographymalaysia tempatan.

(more…)

  • Demak (DNC Asiatic) kini telah memasuki fasa ‘receivership’ apabila Maybank cuba mendapatkan semula hutang yang telah mereka berikan.
  • Ianya kini diketahui bahawa dua orang pengarah serta pengurus besar kilang di banting tidak dapat dikesan.
  • Demak telah mengaut keuntungan sejak lima tahun yang lalu, walaupun memiliki beberapa buah liabiliti.

(more…)

  • Sebagai salah satu cara mereka mengiktiraf dan menghargai para pemilik dan kelab pemilik Harley-Davidson di Malaysia, Harley-Davidson Petaling Jaya telah menjadi tuan rumah untuk acara konvoi dan pelbagai aktiviti.
  • Kumpulan terkini yang telah berhimpun di HDPJ adalah Kingz MG sewaktu konvoi mereka menuju ke Pantai Timur.
  • HDPJ telah memberi sokongan kepada konvoi ini dengan memberikan bantuan teknikal dan juga baucar Cabutan Bertuah.

(more…)

  • Naza Premira Sdn. Bhd. telah memperkenalkan tiga buah model skuter Vespa edisi terhad untuk pasaran Malaysia.
  • Ianya terdiri daripada Vespa 946 (RED), Vespa Sprint Carbon, dan Vespa Sei Giorni.
  • Harganya telah ditetapkan bermula dari RM17,400 (harga asas, tidak termasuk SST, cukai jalan dan insurans).

(more…)

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube