Bikesrepublic

Berita Terkini

  • GIVI Asia telah diumumkan sebagai salah sebuah daripada lima penaja baru bagi perlumbaan basikal Le Tour de Langkawi 2018.
  • Sejumlah 200 buah helmet akan diberikan kepada pihak polis, marsyal dan juga warga media untuk kegunaan sepanjang perlumbaan tersebut.
  • Perlumbaan basikal ikonik itu akan bermula dari 18 hingga 25 Mac 2018 dan akan merentasi sejumlah lapan buah negeri.

(more…)

  • Sekumpulan penunggang motosikal telah memulakan satu inisiatif bagi menangani isu kecurian kelengkapan motosikal yang semakin meningkat.
  • Satu borang Kajiselidik Google telah dibuat bagi mengumpulkan seberapa banyak maklumat yang boleh bagi membanteras jenayah ini.
  • Maklumat yang telah dikumpul kemudiannya akan diserahkan kepada pihak berkuasa dengan harapan yang jenayah ini dapat ditangani sebaik mungkin.

(more…)

  • Hong Leong Yamaha Motor (HLYM) dengan secara rasminya telah memperkenalkan skuter Yamaha XMax 250 2018.
  • Berkongsi DNA yang sama dengan TMax, skuter XMax 250 ini telah dilengkapkan dengan sebuah enjin satu silinder 250cc yang menghasilkan 22.5hp dan 24.3Nm tork.
  • HLYM telah menetapkan harga bagi skuter Yamaha XMax 250 2018 ini pada RM22,498.50 (harga asas beserta GST).

(more…)

  • Azlan Shah telah membawa pulang sebuah motosikal Kawasaki KX450F serba baru pada hari ini untuk kegunaan latihannya bagi tahun 2018.
  • Juara ARRC (Asia Road Racing Championship) 2017 itu akan mempertahankan takhtanya pada musim ini.
  • Motosikal Kawasaki KX450F ini cukup sesuai bagi mana-mana penunggang yang memperbaiki tahap kecergasan, ketahanan dan ketangkasan mereka.

(more…)

  • Pengedar sah Harley-Davidson Petaling Jaya yang baru telah dilancarkan secara rasmi pada hari ini.
  • Ianya merupakan pengedar sah yang pertama sejak Harley-Davidson bertukar rakan pengedar rasmi.
  • Lebih banyak kedai pengedar sah akan dibangunkan di seluruh Malaysia.

(more…)

  • Motosikal Kawasaki Z900RS 2018 adalah sebuah motosikal yang diilhamkan dari motosikal Z1 1972.
  • Adakah ia sebuah motosikal klasik atau pun motosikal yang mempunyai kelas?
  • Kawasaki Motors Malaysia (KMSB) telah membenarkan kami menunggang uji ringkas motosikal tersebut.

(more…)

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube