Bikesrepublic

DRE Road Academy Terbuka kepada Semua Jenama Motosikal

Belajar menunggang dengan selamat dan mahir sepatutnya dijadikan suatu perjalanan sepanjang hayat. “Tapi, nak belajar kat mana?” Ada berita baik, dan sekarang DRE Road Academy terbuka kepada pemilik semua jenama motosikal.

Ducati Malaysia telah menganjurkan acara Ducati Riding Experience (DRE) Road Academy yang pertama untuk 2024 di Gamuda Gardens pada 25 April. Ia merupakan “program latihan motosikal komprehensif yang direka untuk meningkatkan kemahiran penunggang dan menggalakkan amalan menunggang selamat,” yang terdiri daripada kelas teori dan latihan praktikal, dan dikendalikan oleh Pengajar DRE bertauliah.

Mengenai Ducati Riding Experience Road Academy

Ducati Riding Experience Road Academy direka dengan teliti dengan objektif utama untuk meningkatkan kemahiran keselamatan penunggang melalui latihan komprehensif yang tertumpu pada keselamatan jalan raya dan teknik tunggangan berhemah. Ini melibatkan penekanan untuk mematuhi peraturan lalu lintas dan meningkatkan kesedaran situasi.

Sejajar dengan objektif untuk memupuk komuniti penunggang yang yakin dan mementingkan keselamatan, penyertaan Ducati Riding Experience kini terbuka kepada pemilik semua jenama dan model motosikal.

Program Ducati Riding Experience Road Academy menawarkan ciri-ciri yang membezakannya sebagai pengalaman latihan motosikal yang utama:

  • Peserta akan melibatkan diri dalam sesi teori komprehensif yang merangkumi kursus keselamatan dan ketepatan, meletakkan asas pengetahuan yang kukuh sebelum meneruskan ke aplikasi praktikal.
  • Sesi tunggangan tangan dikendalikan oleh Pengajar DRE bertauliah yang membawa kepakaran dan semangat dalam proses latihan.
  • Penggunaan motosikal Ducati semasa sesi ini memberikan pengalaman tunggangan yang tulen.
  • Dan penganugerahan sijil tamat pengajian kepada mereka yang berjaya menamatkan program.

Tulang belakang Ducati Riding Experience Road Academy ialah pasukan Pengajar DRE bertauliah. Setiap pengajar membawa pengalaman yang luas dalam latihan dan keselamatan motosikal, memastikan peserta menerima arahan berkualiti tinggi. Pengajar Malaysia yang berbangga kami telah melalui proses pensijilan yang ketat, mencerminkan komitmen Ducati Malaysia terhadap kecemerlangan dalam semua aspek program latihan.

Peserta yang menyertai Ducati Riding Experience Road Academy dikehendaki melengkapkan diri mereka dengan peralatan menunggang:

  • Ini termasuk topi keledar, sarung tangan, seluar panjang, kasut/but tunggangan dan jaket menunggang untuk memastikan keselamatan sepenuhnya.
  • Sebuah gerai untuk pakaian teknikal Ducati boleh diakses semasa acara tersebut.
  • Para peserta mempunyai peluang yang tidak ternilai untuk meneroka dan melabur dalam peralatan tunggangan berkualiti tinggi, seterusnya meningkatkan pengalaman keseluruhan mereka dengan pemilikan Ducati.

En. Dennis Michael, Ketua Pegawai Operasi Ducati Malaysia, berkongsi pandangannya tentang hasrat dan aspirasi Ducati Riding Experience Road Academy: “Inisiatif kami tertumpu kepada menjadi duta keselamatan jalan raya, mempromosikan penunggangan yang bertanggungjawab di kalangan peminat. Kami komited untuk meningkatkan kemahiran keselamatan penunggang melalui latihan praktikal, dan kami teruja untuk menawarkan pengalaman langsung kepada prospek yang tidak sabar-sabar untuk belajar dan menerima cara bermotosikal Ducati.”

“Kami juga berbangga untuk mengakui bahawa kesemua 3 pengajar DRE adalah warga Malaysia, yang berlatih dalam kursus pengajar DRE di seluruh dunia, yang mereka selesaikan mengikut piawaian bertaraf dunia.” dia menambah.

Peserta yang berminat untuk meneruskan perjalanan motosikal mereka dengan lebih jauh boleh berharap untuk menyertai DRE Road Academy dengan mendaftar dan mendapatkan penyertaan mereka di pengedar sah Ducati terdekat mereka.

Komentari kami

Kami di BikesRepublic.com dan MotoMalaya.net adalah penyokong kuat untuk latihan penunggang lanjutan, memandangkan kekurangan minat dan inisiatif daripada pihak berkuasa untuk meningkatkan keselamatan dan menurunkan kadar kemalangan dan kematian di kalangan penunggang motosikal. Dan, seperti yang kita semua sedia maklum, sukatan pelajaran yang diajar di sekolah memandu hanyalah prosedur untuk lulus ujian!

Kami telah menghadiri pelbagai kelas Ducati Riding Experience, selain daripada California Superbike School Malaysia, dan Most Fun Gym untuk menaik taraf diri kami, dan mendapati semuanya penting untuk tunggangan harian dan bukan hanya untuk di atas litar.

Ini adalah peluang yang terbaik untuk anda kerana Ducati Riding Experience Road Academy terbuka kepada penunggang semua jenama motosikal. Jadi, tiada alasan lagi!

 

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube