Bikesrepublic

CubPrix 2022: Azlan Shah Cari Pelumba Muda Bagi Pasukan AS 25 Racing Team

Juara Kejuaraan Motosikal Asia (ARRC) kategori ASB1000, Azlan Shah Kamaruzaman kini sedang mencari bakat muda untuk menyertai pasukannya, AS 25 Racing Team.

Perkara itu dimaklumakn menerusi perkongsian di laman media sosial Instagram miliknya.

Berdasarkan perkongsian tersebut, Azlan sedang mencari pelumba berusia 14 hingga 16 tahun bagi perlumbaan CubPrix 2022 kategori WIRA.

Menurut Azlan, sebarang pelumba yang menepati kriteria dicari dan tidak terikat dengan mana-mana pasukan boleh menghantar profil kepadanya untuk tujuan pemilihan.

Pada masa sama, Azlan memaklumkan pihak yang berminat boleh menghantar profil ke +60133204481.

Dalam perkembangan berlainan, Azlan akan kembali ke litara bagi saingan MSF Supermoto pusingan ketiga di Tangkak pada 13 Februari ini.

Pusingan tersebut sebelum ini dijadualkan berlangsung pada 9 Januari lalu namun terpaksa ditunda susulan pembatalan sebarang aktiviti selama dua minggu oleh Istana Johor sebagai tanda solidariti terhadap mangsa banjir di negeri itu.

Azlan sebelum dijadualkan untuk berentap dengan bekas pelumba MotoGP negara, Hafizh Syahrin yang memenangi pusingan kedua di litar sama sebelum ini.

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube