Bikesrepublic

CFMoto Dedah Jentera Prototaip SR-C21

Pengeluar motosikal China, CFMoto seakan memberi bayangan bakal memperkenalkan sebuah motosikal berkonsepkan sportsbike selepas mendedahkan jentera prototaip SR-C21.

Meskipun info terperinci tidak didedahkan namun difahamkan CFMoto bercadang membawa model ini ke peringkat pengeluaran pada 2022.

Rekaan depan prototaip ini tampak agresif terutamanya dengan bentuk lampu LED dengan DRL (daytime running light).

Selain daripada reka bentuk agresif, gambar dan video dikongsikan turut memaparkan beberapa spesifikasi tinggi antaranya Brembo, Ohlins, swingarm jenis ‘single-sided’, winglet dan ekzos SC Project.

Difahamkan, pembinaan prototaip ini juga mendapat sentuhan inspirasi daripada KTM dan pereka Eropah Kiska Design yang merupakan syarikat kerjasama dengan CFMoto.

Sementara itu, menurut info yang diperolehi, model ini akan dikuasakan enjin 400cc namun juga terdapat kemungkinan bakal ada varian dengan kapasiti lebih besar antaranya 790 atau 890cc.

Ini kerana berdasarkan video bunyi jentera tersebut pastinya merujuk kepada kapasiti yang lebih besar berbanding 400cc.

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube