Bikesrepublic

CFMoto 1250MT Dilaporkan sedang Dibangunkan

Motosikal CFMoto 1250MT dilaporkan sedang dibangunkan.

CFMoto merupakan rakan kongsi KTM dalam penghasilan enjin untuk beberapa model, iaitu siri 790 dan 890. Namun model yang tidak ada di dalam banjaran CFMoto ialah motosikal adventure kelas besar. Itu mungkin akan berubah kerana 1250MT ini akan menggunakan enjin yang sedang digunakan di dalam model pengembaraan 1250TR-G. Enjin itu merupakan jenis LC8 V-Twin daripada KTM 1290 Super Duke dan Super Adventure sebelumnya.

Menurut sumber, versi CFMoto bagi LC8 dikecilkan kepada 1279cc daripada 1301cc. Ia menghasilkan 140hp seperti yang terdapat pada 1250TR-G untuk menyaingi BMW R 1300 GS dan Triumph Tiger 1200. Terdapat juga khabar bahawa 1250MT akan memberi tumpuan jalan sahaja, tidak seperti KTM 1290/1390 Super Adventure yang mempunyai dua varian – satu untuk jalan raya, satu lagi untuk off-road.

Walaupun gambar itu dari CFMoto, tiada apa-apa yang disahkan setakat ini. Apapun, ia seharusnya menampilkan semua yang ciri terdapat pada KTM termasuk mod tunggangan, kawalan cengkaman, ABS selekoh, lampu selekoh, quickshifter, skrin TFT dengan sambungan telefon pintar, dll.

Perlu dikatakan bahawa beberapa pengeluar motosikal China menyasarkan pasaran dunia dan telah beralih daripada salinan murah pakai-buang. Industri automotif negara, terutamanya untuk EV kini mencabar yang terbaik yang boleh ditawarkan oleh dunia. Ia hanya masalah masa.

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube