Bikesrepublic

BMW R18 Transcontinental One Eight C Adalah Perpaduan Gaya Klasik dan Moden

– Paul Yaffe, penyelaras motosikal kustom yang terkenal, sekali lagi menarik perhatian peminat dengan hasil karyanya yang terbaru: BMW R 18 Transcontinental One Eight C.

– Gabungan estetik hot rod klasik dengan keunikan BMW, projek terbaru Yaffe adalah bukti kecekapan reka bentuknya yang tiada tandingan di dunia kustom.

– Sejak penubuhan American Legend Motorcycle Company-nya pada tahun 1991, yang kemudiannya berkembang menjadi Paul Yaffe’s Bagger Nation, Yaffe telah meneroka batasan inovasi dalam reka bentuk motosikal.

– Sebelum memulakan perjalanan modifikasi, Yaffe menjalani pengembaraan merentasi BMW R18 Transcontinental dengan teliti.

– Setelah memahami mesin tersebut, Yaffe bermula dengan mempertahankan elemen utama BMW dengan semangat reka bentuk hot rod klasik.

– Transformasi BMW R 18 Transcontinental juga bermula dengan roda depan aluminium yang padat dan berukur 26” x 5.5” dan tayar hadapan buatan tangan yang selebar 180mm.

– Mengambil inspirasi dari Mercury Lead Sled ikonik tahun 1950-an, pasukan Yaffe membuat komponen tersendiri dan mengubahsuai elemen R 18 yang sedia ada.

– Dari fender keluli hadapan hingga pengubahsuaian fairing, setiap aspek modifikasi itu memancarkan pesona abadi yang mengingatkan pada kraftangan hot rod klasik.

– Modifikasi Yaffe bukan sahaja menekankan daya tarikan estetika tetapi juga menitikberatkan fungsi dan prestasi.

– Dengan mengintegrasikan sistem suspensi udara dan paip sisi, BMW R 18 Transcontinental memperlihatkan estetik Lead Sled sambil menyampaikan pengalaman pemanduan yang mendebarkan.

– Dari segi Warner BMW R 18 Transcontinental menggunakan lapisan hitam dengan aksen merah darah ochs yang menambah keanggunan.

– Melalui gabungan teliti antara estetika hot rod klasik dan keunikan BMW, Yaffe telah mencipta sebuah karya masterpiece yang melambangkan semangat inovasi dan kraftangan.

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube