Bikesrepublic

Banjaran Motocross KTM 2025 Dilancarkan

Walaupun sekarang hanya April 2024, tetapi KTM telah melancarkan banjaran motocross KTM 2025, untuk kedua-dua jenis dua dan empat lejang.

Apapun, hanya terdapat kemas kini pada casis di seluruh barisan manakala aspek mekanikal lain kekal tidak berubah. Itupun kemas kini casis ini sudah tersedia pada Factory Edition 2024 untuk model-model 250 SX-F dan 450 SX-F.

Kerangka “baharu” ini mempunyai potongan untuk lekapan enjin belakang, selain ketebalan yang berbeza pada lekap enjin hadapan, dan lekap monoshok belakang. Secara keseluruhannya, ia menjimatkan 300g dan mengubah karakter kelenturan kerangka.

Lengan ayun baharu dengan panduan rantai yang dimesin turut dipasang, bersama pedal brek belakang baharu yang lebih tahan lama. Selain itu, pautan monoshok mempunyai bolt diameter yang lebih kecil dan pengedap baharu.

Selain perubahan tersebut, KTM juga telah melaraskan fork depan WP XACT AER. Tayar kini merupakan Dunlop Geomax MX34 yang baharu.

Di bahagian elektronik pula, pemilik boleh memilih KTM Connectivity Unit Offroad yang membolehkan pelarasan melalui aplikasi KTMconnect.

Akhir sekali, terdapat grafik baharu dengan logo KTM regangan pada panel sisi.

Rangkaian SX dua lejang terdiri daripada model mini 50 SX, 65 SX, dan 85 SX, selain 150 SX, yang menyertai 125 SX, 250 SX, dan 300 SX sedia ada.

Bagi empat lejang pula, terdapat 250 SX-F, 350 SX-F, dan 450 SX-F. KTM menambah Adamo Edition 250 yang meraikan kejayaan Andrea Adamo memenangi gelaran Kejohanan Dunia MX2 2023.

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan