Bikesrepublic

Arai Isle of Man TT Edisi Terhad 2024 Dilancarkan, Ulangtahun ke-15 Penglibatan dalam IoM TT

Helmet Arai Isle of Man TT Edisi Terhad 2024 telah dilancarkan. Ia menandakan ulang tahun ke-15 dedikasi syarikat helmet dari Jepun itu terhadap acara tersebut.

Arai telah menghasilkan versi IoM TT setiap tahun sejak 2008, kecuali pada 2020 dan 2021 apabila perlumbaan itu dibatalkan kerana pandemik Covid-19.

Versi baharu ini menggunakan Arai RX-7X yang mengagumkan dan menampilkan simbol IoM dan TT yang ikonik, seperti Triskelion (Three Legs of Men), istilah “Ellan Vannin” (yang bermaksud Isle of Man in Manx), dan logo TT . Warna tematik pada topi keledar mengikut apa yang TT telah gunakan sejak ia kembali daripada wabak itu. Artis topi keledar terkenal Aldo Drudi menyusun palet warna putih, merah dan pelbagai warna biru dan oren dalam gaya neo-retro.

Akihito Arai, Pengarah Urusan Arai Helmet Europe B.V., berkata: “Ini sentiasa menjadi detik istimewa untuk kami semua di Arai Helmet dan Arai RX-7X Edisi Terhad Isle of Man TT sememangnya menakjubkan. Drudi Performance telah cemerlang dan mencipta sesuatu yang begitu segar, namun dengan semua elemen reka bentuk yang diharapkan oleh peminat dan pengumpul. Kami tidak tahu apabila kami bermula 15 tahun yang lalu betapa pentingnya topi keledar TT khas setiap tahun kepada ramai orang. Apa yang boleh saya katakan sekarang ialah – teruskan TT tahun depan!”

Nampaknya peminat Arai di Malaysia ada sesuatu yang dinantikan!

 

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube