Bikesrepublic

Warna Baharu untuk Yamaha XMAX (2024)

Terdapat dua warna baharu untuk Yamaha XMAX (2024).

Yamaha XMAX (atau juga dipanggil XMAX 250 secara tidak rasmi) kekal popular sejak dilancarkan di Malaysia pada tahun 2018. Terdapat keraguan tentang jangka hayat model itu pada masa itu kerana harganya, tetapi ia masih berdiri teguh. Malah, rangkaian XMAX yang terdiri daripada varian 125cc, 250cc dan 300cc merupakan skuter terlaris di dunia.

Terdapat beberapa kemas kini sejak itu yang membawa kepada varian terbaharu yang dilancarkan pada 2023. Kemas kini terbaru ini memberikan motosikal itu skrin TFT 4.2 inci yang menampilkan fungsi Yamaha Y-Connect dan ciri navigasi Garmin StreetCross Connectivity, cermin depan boleh laras, DRL baharu (lampu siang hari), dan lampu isyarat depan yang dipasang belakang cermin.

Versi 250cc di dalam pasaran kita menggunakan enjin 249cc, silinder tunggal, penyejukan cecair, SOHC yang menghasilkan 16.6 kW (22.5 hp) pada 7,000 RPM dan 24.3 Nm pada 5,500 RPM.

Pandu uji kami pada motosikal ini mendapati ia pantas dan mempunyai pengendalian yang tangkas  bagi sebuah skuter besar, dan menyebabkan kami sagat topang tengah berkali-kali melalui selekoh.

Dua warna baharu bagi Yamaha XMAX (2024) ialah Icon Black dan Ruby Red.

Hong Leong Yamaha Motor set the 2024 Yamaha XMAX ‘s meletakkan harga jualan pada RM 24,498.00 tidak termasuk yuran pendaftaran dan insuran. Ia dilindungi oleh waranti 2 tahun atau 20,000km (yang mana sampai dahulu).

Pembeli akan menerima kunci cakera brek Yamaha yang bernilai RM 100.

Sila layari laman web Hong Leong Yamaha Motor untuk keterangan lanjut.

GALERI FOTO

Wahid's lust for motorcycles was spurred on by his late-Dad's love for his Lambretta on which he courted, married his mother, and took baby Wahid riding on it. He has since worked in the motorcycle and automotive industry for many years, before taking up riding courses and testing many, many motorcycles since becoming a motojournalist. Wahid likes to see things differently. What can you say about a guy who sees a road safety message in AC/DC's "Highway to Hell."

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube