Bikesrepublic

Italjet Bakal Dedah Prototaip Dragster 300cc Dan Jentera Konsep Rahsia Di EICMA

Baru-baru ini kami menghadiri pelancaran rasmi Italjet Dragster 125 dan Dragster 200 untuk pasaran Malaysia yang dirasmikan pengedar rasmi, Chear Global.

*Italjet Dragster 200

Menariknya, sempena pelancaran terbabit, Chear Global turut menerbangkan Pengurus Penjualan dan Pemasaran Italjet, Sandro Carparelli. 

Kehadiran antara individu penting Italjet dari Itali itu memberi peluang kepada kami untuk mengajukan beberapa soalan.

Antaranya, apakah yang kami boleh jangkakan daripada pihak Italjet sendiri tatkala pameran motosikal terbesar dunia, EICMA akan berlangsung pada November.

*Sandro Caparelli (kanan)

“Di EICMA nanti kami akan mempamerkan sebuah prototaip yang menampilkan rekaan sama seperti Dragster sedia ada namun dengan enjin yang lebih besar.

“Prototaip itu akan menggunakan enjin 300cc,” jelas Caparelli.

Menariknya, Caparelli turut mendedahkan bahawa Italjet juga akan meayangkan sebuah jentera konsep yang akan menjadi kejutan di Milan nanti.

“Juga akan terdapat sebuah model konsep yang saya tidak boleh dedahkan ketika ini namun model itu akan menjadi bintang utama di EICMA,” tambah Caparelli. 

Tambah Caparelli lagi, prototaip Dragster 300cc itu akan dipasarkan dalam tempoh dua tahun lagi manakala model konsep itu pula akan memakan masa lebih lama sebelum beralih ke peringkat pengeluaran.

Italjet merupakan antara pengeluar yang akan mengambil bahagian di EICMA 2022 bersama nama besar lain.

Sementara itu, Italjet Dragster 125 dan Dragster 200 kini boleh didapati menerusi pengedar rasmi dengan harga RM29,500 dan RM35,800. 

Co-founder of Bikes Republic and a motoring journalist by night. He is a self described enthusiasts with a passion for speed but instead rides a Harley and a J300. A man of contradictions, he is just as passionate about time off in the quiets as he is about trail braking into turn one at Sepang Circuit on two or four wheels.

Artikel Berkaitan

Arkib

Ikuti Kami di Facebook

Ikuti Kami di YouTube